Kommentarer

  Eubatmöte med reception

  Eubatmöte med reception 2015 09 15

  Det var det andra mötet för hösten och efter den rituella inledningen kunde ÄÄ Patrik Svensson Br M Thomas Watsfeldt att meddela yttre vakt att Logen var beredd för reception. Ämbetsmännen hade planerat för sju recipiender, men av olika anledningar hade tre av dem lämnat återbud och återkommer i stället till vårens reception. Efter det att BB arbetat sig in i Lunden, ledsagades de sökande Peter Qvarford, Petri Falk, Fredrik Bergsbo och Otto Strid in i Lunden och invigdes på ett som vanligt högtidligt och rituellt sätt som bröder i Logen Thesevs.

  Vi har ju blivit bortskämda med att bankettsalen är festligt dukad och att vi bjuds på högklassigt tillagade rätter, med skogen som tema. Tilll förrätt bjöds vi på kantarelltoast, och till varmrätt serverades rådjurssadel med pressgurka och rårörda lingon som tillbehör. Som efterrätt fick vi blåbärspannacotta. Vi blev som vanligt bortskämnda även denna kväll.

  De traditionella talen hölls av, till ”Kungen och Fosterlandet” OÄ Conny Carlsson och till ”Orden och Logerna” OÄ Torbjörn Johansson. ÄÄ Patrik Svensson, talade till recepienderna och välkomnade dem ytterligare en gång, varefter Eu Fredrik Bergsbo tackade för den högtidliga invigningen.
  Slutligen tackade SOÄ Åke Mattfolk för den mycket goda maten och som rutinerna påbjuder fick logevärdarna med medhjälpare en hjärtlig kram.

  CGS