Kommentarer

  Eubatmöte, med Lucia och paketauktion

  Eubatmötet inleddes med Eldöverbringande, enligt den speciella ritualen. När ämbetsmännen intagit sina platser och ljusen vid ämbetsmannaplatserna och Bautastenen var tända kunde mötet fortsätta.

  ÄÄ Gunnar Feldt läste ”Lucia” av Elsa Carlsson. Under tredje strofen började Luciatåget under sång vandra in i Lunden. Det var 27 flickor och pojkar från klass 3 i Greboskolan som nervöst väntat i förrummet. Men i Lunden märktes ingen nervositet utan alla deltog med liv och lust i sångerna. Sången ”Sankta Lucia” såväl inledde som avslutade det av samtliga bröder uppskattade inslaget.

  Efter det att ÄÄ läst ”Julgranen” av Zacharias Topelius reste sig alla ämbetsmän och lämnade en gemensam julhälsning till bröderna med familjer varefter mötet avslutades i E F E.

  Nu var det Föreningen Druidgården som tog över verksamheten genom att bjuda på glögg och bjuda in till ett dignande julbord. Druidgårdens kockar och medhjälpare hade verkligen lyckats med att åstadkomma ett julbord av högsta kvalitet och innehåll vad gäller både mat och dryck.

  Väl framme vid kaffet tog Conny Carlsson till orda och började auktionen vilken han som vanligt genomförde med stor inlevelse. Han lyckades med att få bröderna bjuda, oftast över varandra. Som vanligt hade ROÄ Lars Kardfall bidragit med ett antal hemmatillverkade fågelholkar vilka är lika populära varje år. Totalt fick Föreningen Druidgården in 34 795:-, vilket kommer att ge ett bra netto till underhåll av gården.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA